172 de ani de Jandarmerie

0
27

“Porți Deschise” pentru copii și tineri
Jandarmeria Buzău și-a deschis porțile pentru elevi cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la înființare instituției. Cu această ocazie invitații au putut afla câteva dintre secretele oamenilor îmbrăcați în uniformă, în situația în care la un moment dat vor dori la rândul lor să urmeze o carieră în domeniul siguranței naționale.
Distracție pentru copii în curtea Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău cu ocazia “Zilei Porților Deschise”, eveniment ce a făcut parte din seria acțiunilor dedicate celebrării a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Instituția și-a deschis larg porțile pentru toți cei mici și dornici să cunoască activitatea oamenilor în uniformă.
La eveniment au luat parte de acum cei doi celebri jandarmi, frați gemeni care au doi câini de asemenea frați, din rasa ciobănesc belgian.
Pe de altă parte, liceenii au avut ocazia de a se documenta în ceea ce privește admiterea în școlile militare de formare a ofițerilor și subofițerilor jandarmi, condițiile de înscriere și probele ce ar urma a fi parcurse.
În timp ce unii dintre adolescenți visează să îmbrace uniforma bleu-jandarm, alții buzoieni au ani buni de carieră în Jandarmerie.
Cu ocazia Zilei Jandarmeriei, la nivelul județului Buzău au avut loc mai multe evenimente care au urmărit informarea populației în ceea ce privește meseria de jandarm.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ