177 de proiecte depuse prin PNI Anghel Saligny

0
84

Investiții în infrastructura rutieră și de canalizare
177 de proiecte au fost depuse de către autoritățile locale prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, a anunțat președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu. Cele mai multe dintre ele vizează investiții în refacerea infrastructurii rutiere sau a celei de apă și canalizare.

SURSA GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK
“Toate localitățile din județul Buzău au depus cereri pentru finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru 177 de proiecte! Proiectele pentru care primarii din Buzău solicită bani de la Guvernul PNL însumează peste 123 de miliarde de lei pentru investiții în diverse domenii precum modernizare și asfaltare drumuri, înființare sau extindere sistem de canalizare și stație de epurare”, a transmis președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.
În comuna Lopătari, localitate afectată deseori de inundații sau alunecări de teren, administrația a decis să investească în refacerea unor drumuri.
Refacerea infrastructurii rutiere este vizată și de către primarul comunei Bisoca.
Programul Național de Investiții Anghel Saligny este văzut de către primarii din județ ca o bună oportunitate de continuare a unor proiecte de investiții.
Primarii din România au arătat un interes uriaș față de programul de investiții „Anghel Saligny”, solicitând finanțări totale de peste 137 miliarde lei, deși bugetul schemei se ridică la numai 50 de miliarde lei. Din cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale la nivel național, doar 81 nu au cerut bani, arată datele publicate de Ministerul Dezvoltării.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ