2023, anul crizei muncitorilor calificați

0
8

Mai puțină teorie, mai multă meserie
În contextul parteneriatului dintre Primăria Municipiului Buzău și Liceul Dimitrie Filipescu pentru organizarea celui de-al doilea an al Școlii Duale Meritas, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă aduce în prim plan un fapt din ce în ce mai evident. Tinerii absolvenți de școli profesionale sunt și cei care găsesc cel mai repede un loc de muncă iar calificările pe care le obțin le oferă șansa de a ocupa poziții bine plătite atât în țară cât și în străinătate.
Absolvenții școlilor profesionale sunt rectrutați încă de pe băncile școlilor iar la finalul anilor de învățământ sunt deja angajați și înrolați într-o carieră.
Astfel, “meseria, brățară de aur” tinde să devină o expresie din ce în ce mai actuală și mai apropiată de realitate. În anul 2023 se prefigurează deja o criză profundă a angajaților calificați. Fenomenul se va accentua din pricina faptului că tot mai mulți buzoieni au plecat să lucreze în străinătate, o bună parte dintre ei având calificări în meserii căutate pe plan național.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ