33 de produse atestate tradițional

0
3

Cârnații de Pleșcoi și covrigii de Buzău în capul listei
Zeci de produse locale au fost atestate tradițional în ultima perioadă, au anunțat reprezentanții Direcției Agricole Buzău. Printre ele se numără celebrii cârnați de Pleșcoi dar și un produs realizat din câteva ingredient simple care a reușit să treacă de bariera timpului. Covrigii de Buzău, calzi și la îndemâna oricui au primit recunoștința binemeritată.
Județul Buzău este recunoscut din punct de vedere al potențialului agricol sau zootehnic. Aproape că nu există vreun tip de cultură care să nu poată fi înființată pe suprafețele de teren din această zonă, ba mai mult în ultima perioadă specialiștii au reușit aclimatizarea unor soiuri de fructe și legume exotice. Având în vedere poziția georgrafică și istoria agricolă a județului, nu este de mirare că în prezent zeci de produse alimentare au fost atestate, primind astfel o recunoștință la nivel național și european.
Din ingediente simple precum făină, drojdie, apă și câte un praf de sare a fost realizat un produs care în acest moment a reușit la rândul său să fie atestat tradițional. Vorbim despre covrigii de Buzău, a căror vechime este de câteva sute de ani și care prin simplitatea lor au câștigat milioane de fani.
Reprezentanții Direcției Agricole au precizat că atestarea produselor este destul de dificilă având în vedere cerințele pe care acestea trebuie să le îndeplinească.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ