59 de inițiative legislative semnate de Laurențiu Țepeluș

0
24

Raport de activitate la finalul celei de-a treia sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. În cele trei sesiuni ordinare din legislatura 2020-2024 care s-au desfășurat până acum, acesta a semnat 59 de inițiative legislative, din care 9 au parcurs procedura și au devenit Legi, iar 2 așteaptă promulgarea.
Unul dintre proiectele devenite legi este cel care vizează crearea unui cadru legal prin care cetățenii să poată beneficia de accesul la servicii de internet în bandă largă, la punct fix, într-un mod cât mai facil.
LAURENȚIU ȚEPELUȘ
„Accesul la internet este, în zilele noastre, absolut esențial pentru ca oamenii să își poată desfășura activitățile, să mențină relația cu autoritățile, să aibă acces la informație și la educație, așa cum ne-au arătat ultimii doi ani. Și, așa cum a fost declarat de Organizația Națiunilor Unite, este un drept de bază al cetățenilor pe care îl susțin.”a precizat social-democratul Laurențiu Țepeluș
Între proiectele care parcurg încă procedura legislativă se află și cel care reglementează stabilirea unor măsuri destinate protecției consumatorilor. Inițiativa vizează raporturile juridice dintre consumatori, creditorii financiari și entitățile care desfășoară activitatea de recuperare de creanțe, stabilind reguli de protecție a consumatorilor contra dobânzilor excesive și stabilește praguri ale dobânzilor peste care creditorii nu vor putea trece. Tot în dezbaterea comisiilor se regăsește proiectul de lege privind acordarea voucherelor culturale prin care se propune acordarea unor bonuri valorice elevilor din învățământul preuniversitar pentru achiziții de cărți, bilete și abonamente la teatru, muzee, expoziții, cursuri de artă sau parcuri naturale.
LAURENȚIU ȚEPELUȘ
„Preocupările parlamentarilor, și implicit ale mele, trebuie să vizeze îmbunătățirea vieții cetățenilor în toate domeniile, de aceea inițiativele pe care le semnez se adresează și altor paliere, nu doar celui educațional, deși acesta reprezintă un procent considerabil din activitatea pe care o desfășor. De exemplu, proiectul care privește acordarea de vouchere culturale elevilor este o urmare a dialogului susținut cu reprezentanții acestora, iar investiția în cultura și educația copiilor este o investiție în viitorul țării, inclusiv în capitalul financiar românesc, deoarece astfel vor fi sprijiniți și cei a căror activitate este condiționată de public, precum scriitorii sau actorii. Îmi propun ca și în continuare să susțin intervențiile legislative care duc la dezvoltarea României și să promovez interesele Buzăului și ale buzoienilor”, a adăugat deputatul Laurențiu Țepeluș

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ