78 de zile de la dezastrul de pe Dealul Istrița

0
6

Imagini dramatice din dronă
S-au împlinit 78 de zile de la dezastrul ecologic care a avut loc Dealul Istrița. 50 de hectare de pădure de pin s-au făcut scrum în urma unui incendiu de vegetație uscată. După mai bine de două luni, zona a fost filmată cu ajutorul unei drone iar imaginile sunt dramatice. Arborii încă m-ai stau în picioare dar arși ca niște cărbuni. Colinele, altădată verzi și umbrite de pădure sunt negre, ici colo câte un pâlc de iarbă spărgând din imaginea dezolantă.
Cine este răspunzător pentru acest incendiu? Ei bine, deocamdată oamenii legii au deschis un dosar penal dar nicio persoană nu a fost trasă la răspundere. Pe de altă parte, Direcția Silvică anunță că cel mai probabil în toamna acestui an se va da startul unei campanii de reîmpădurire.
Incendiul a fost atât de puternic încât pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei zile. Două aeronave C-27 J Spartan, din dotarea Forțelor Aeriene Române, au fost configurate pentru misiuni de stingere.
Comisarii de mediu au arătat că în urma incendiilor devastatoare care au avut loc pe Dealul Istrița, au fost afectate mai multe specii protejate de mamifere și insecte, dovedind astfel amploarea dezastrului ecologic.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ