8 persoane bănuite de trafic de droguri, arestate 30 de zile

0
122

Droguri și bani indisponibilizate de polițiști
În urma perchezițiilor desfășurate de polițiști la Buzău, sub coordonarea procurorilor anti-mafia, au fost reținute și ulterior arestate pentru 30 de zile, 8 persoane.

IPJ Buzău

“În urma celor 26 de percheziții domiciliare, efectuate în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, au fost descoperite și ridicate 150 de grame de materie vegetală tocată (canabis), 120 de grame de substanță cristalizată, albă și 22 de semințe de canabis. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 57 de comprimate, 150 de grame de substanță galbenă , 17 telefoane mobile, 6 cântare, 1 laptop, 390 de euro și 7.900 de lei. Astfel, după finalizarea audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea a 8 persoane bănuite, iar, față de alte 5, a fost luată măsura controlului judiciar”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.
Acțiunea derulată de autorități a vizat o grupare infracțională care ar fi derulat oeprațiuni cu droguri de mare risc.

IPJ Buzău

“Reamintim că, la data de 26 septembrie a.c., polițiști Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți bănuiți, din județul Buzău, ar fi achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc și substanțe psihoactive în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis IPJ Buzău.
Ulterior anchetatorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, care au admis propunerea de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

TRIBUNALUL BUZAU
“Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău. În baza art.226 C.pr.pen., art.223 alin.2 C.pr.pen. raportat la art.202 alin.1, 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor ….pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2023 până la data de 26.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ