8 persoane și-au pierdut viața în accidente de muncă

0
5

Inspectorii ITM au aplicat zeci de amenzi în 2022
Siguranța angajaților din județul Buzău la locul de muncă lasă în anumite cazuri de dorit. Cu toate că legislația este aspră cu angajatorii care nu oferă toate condițiile necesare astfel încât personalul de lucru să nu fie pus în pericol, apărarea vieții și a integrității fizice sau psihice este pusă pe locul II. Există persoane care lucrează în domenii cu risc fără echipamente de protecție, fără un instructaj bine întemeiat și uneori sub presiunea profitului în loc de atenția privind starea de sănătate. Motiv pentru care anul trecut Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a împărțit zeci de amenzi.
Efectele nerespectării legislației în materie de protecție a muncii au generat anul trecut din nefericire atât persoane rănite cât și decedate.
Din punct de vedere al cauzelor care au condus la producerea accidentelor, cele mai multe s-au produs datorită efectuării necorespunzatoare de comenzi si manevre, efectuarii necorespunzătoare de poziţionări, consolidări, fixări sau expunerii în afara sarcinilor de muncă prin deplasarea în zone cu pericol. Din punct de vedere al domeniului de activitate economică în care au fost înregistrate, cele mai multe accidentele au avut loc în industria alimentară, în activitatea de colectare, tratare şi eliminare a deşeurilor, industria constructiilor metalice şi activităţi referitoare la sănătatea umană.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ