8000 de șomeri la final de pandemie

0
14

AJOFM anunță o revenire treptată a sectorului HORECA
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău anunță o scădere ușoară a ratei șomajului la final pe pandemie, pe fondul ridicării restricțiilor impuse de autorități. Sectorul HORECA, cel mai afectat în ultimii doi ani de restricții, ar putea să recupereze în următoarea perioadă an o parte dintre pierderile înregistrate.
Peste 8000 de șomeri sunt înregistrați în evidențele Agenție Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă la începutul luni martie. Specialiștii în resurse umane vorbesc totuși despre o scădere a numărului celor fără un loc de muncă, la final pe pandemie.
Ridicarea restricțiilor văzută în perspectiva apropierii sezonului cald îi determină pe reprezentanții AJOFM să spere într-o revenire a sectorului HORECA.
Pensiunile, restaurantele și unitățile de cazare au avut de suferit de pe urma pandemiei. Ca urmare a restricțiilor impuse de autorități, numărul clienților a scăzut drastic în cei doi afectând profitul. Ba mai mult, o parte dintre patroni au trebuit să trimită în șomaj salariații pentru a putea ține în frâu cheltuielile minime de funcționare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ