99% dintre poduri ieșite din garanție

0
2

P.E.Neagu:“O dată la 10 ani trebuie intervenit pe DN10”
Declarații șocante ale președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. În cadrul unei conferințe de presă, șeful legislativului județean a precizat că aproape toate podurile din România construite înainte de anii ’90 au ieșit din garanție. Pe de altă parte, legat de situațiile neplăcute care tot apar pe DN10, acesta a declarat că există o problemă de structură a solului care nu poate fi rezolvată într-un timp scurt.
Drumul Național 10 care face legătura dintre Buzău și Brașov este o piatră grea de încercare atât pentru șoferi cât și pentru drumari. Aproape anual au loc alunecări de teren în diferite puncte. Au fost instalate semafoare, pe alocuri au fost executate lucrări de întărire astfel încât pământul să nu o mai ia la vale dar în definitiv rezultatul rămâne același. În zonele Ciuta și Siriu circulația se desfășoară cu dificultate din cauza carosabilului nesigur iar o rezolvare rapidă pare să nu existe.
Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a făcut o declarație șocantă referindu-se la infrastructura rutieră și în special la poduri. Majoritatea dintre ele care au o vechime mai mare de 20-30 de ani, au ieșit din garanție.
Șeful legislativului județean a subliniat că trebuie acordată atenție deosebită lucrărilor mari de infrastructură astfel încât să fie evitate situații ca cea din județul Neamț unde un pod s-a prabușit la jumătate de an din momentul în care a fost construit.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ