A DONAT PLASMĂ DE PATRU ORI

0
47

Un râmnicean în vârstă de 47 de ani, a donat plasmă de patru ori la Centrul de Transfuzii Buzău. Județul se află, la acest moment printre primele zece județe în cea ce privește donarea de plasmă, folosită apoi la tratarea cazurilor grave de Covid 19.
Nu știe exect de unde a reușit să ia virusul, având în vedere că a respectat toate prevederile impuse de lege. Constantin Berbec, a trecut prin simptomatologia specifică virusului SARS-CoV-2 și a simțit pe propria piele ce înseamnă să aștepte un rezultat și să stea izolat departe de familie, mai mult timp. Cu modestie, bărbatul spune că nu dorește să apară pe micul ecran , dar acceptă să își povestească experiența prin care a trecut în urma contaminării virusului SARS-CoV-2.
După ce a realizat că are simptome specifice virusului, bărbatul a anunțat Direcția de Sănătate Publică Buzău.
În urma primiri rezultatului , îngrijorarea a început să își facă prezența. A refuzat internarea, și a ales să urmeze tratamentul acasă, în izolare . Zilele petrecute departe de cei dragi au fost foarte grele, spune Constantin.
După două săptămâni de izolare, mirosul și gustul au revenit, iar stările de oboseală au trecut. Din fericire, Constantin este unul din cazurile mai puțin grave. El nu a avut alte diagnostice care ar fi putut complica starea de sănătate, iar de mare ajutor i-au fost și produsele apicole pe care le prepară în propria gospodărie, și pe care le consumă zilnic.
Cu toate acestea, în urma acestei perioade a înteles cât de importantă este, pentru pacienții grav afectați de virus, plasma convalescentă. Drept urmare, acesta a donat plasmă de patru ori.
Adriana Crăciun , directorul Centrului de Transfuzii Buzău susține că donatorul Constantin Berbec este un exemplu pentru cei din jur. Ea îndeamnă toate persoanele vindecate de virus să procedeze la fel pentru a salva vieți.
În prezent, la Centrul de Transfuzii Buzău există o nevoie acută de plasmă și sânge. În secțiile ATI sunt bolnavi care așteaptă să fie salvați.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ