A FOST CONSTITUIT NOUL CONSILIU JUDEŢEAN

0
33

Consilierii județeni, aleși la sfârșitul lunii septembrie au depus jurământul și și-au preluat mandatele. Şi preşedintele Petre Emanoil Neagu şi-a luat în primire noul mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Ceremonia de constituire a noului Consiliu Judeţean s-a desfăşurat în cadrul unei şedinţe ce a fost, special convocată pentru acest eveniment.
Noul Consiliu Judeţean, rezultat în urma alegerilor locale a fost constituit, iar membrii ce îl compun au depus jurământul. Şedinţa de constituire a fost condusă, aşa cum cere legea de decanul de vârstă, consilierul Gabriel Baciu, care a fost secondat de doi dintre cei mai tineri aleşi judeţeni.
Rând pe rând 28 de consilieri ale căror mandate au fost validate au pus mâna pe Biblie şi pe Constituţie şi au rostit jurământul.
Preşedintele de şedinţă anunţat componenţa politică a Consiliului Judeţean şi a explicat motivul pentru care, nu toţi cei care au fost aleşi au luat în primire mandatele.
Petre Emanoil Neagu, care a renunţat la mandatul de consilier, fiind validat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a depus la rândul său jurământul, iar la final a vorbit despre importanţa instituţiei a cărei conducere i-a fost încredinţată. De asemenea, el le-a mulţumit celor care au făcut parte până astăzi din Consiliul Judeţean şi care nu se regăsesc în noua componenţă, dar şi angajaţilor din aparatul de specialitate.
O nouă şedinţă, de data aceasta una ordinară va fi convocată, în zilele următoare. Cu această ocazie urmează să fie desemnaţi prin vot, cei doi vicepreşedinţi, din rândul consilierilor judeţeni.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ