A fost stabilită cauza incendiului din Piața Centrală

0
15

Sunt anunțate controale în marile centre comerciale
Autoritățile au stabilit cauza incendului din Piața Centrală a municipiului Buzău. Cel mai probabil, focul a pornit de la o defecțiune a unei lămpi cu combustibil gazos, produsă pe timpul exploatării. Mai precis…o afumătoare.
După incendiu, autoritățile recunosc riscul la care puteau fi expuse sute de persoane. Pentru a preveni situații similare sunt anunțate controale în toate spațiile comerciale, mai cu seamă în cele care sunt înregistrate aglomerări mari de persoane.
Marți în jurul orei 13.00, pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incediu ce se manifesta la o construcție situată în Piața Centrală a Municipiului Buzău. Către zona indicată în apelul 112 s-au deplasat de urgență 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și peste 25 pompieri.
Primele măsuri de protecție a cetățenilor au vizat evacuarea pieței, zonei din proximitate și a societăților comerciale învecinate și emiterea unui mesaj de tip RO-Alert cu privire la degajările mari de fum din zonă.
În urma recunoașterii la fața locului, s-a constatat că ard construcții din panouri de tip „sandwich” unde își desfășurau activitatea câteva societăți comerciale, pe o suprafață totală de aproximativ 500 mp.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ