A fost stabilită paguba, în urma incendiului de pe Dealul Istrița

0
7

A fost stabilită paguba în urma incendiului devasator care a avut loc în urmă cu un an pe Dealul Istrița. Recent, Direcția Silvică Buzău a încheiat actul de calamitate. 25 de hectare de pădure s-au prăpădit în urma unui incendiu de vegetație uscată scăpat de sub control.
PT Constantin Moisenau, director Direcția Silvică Buzău
Incendiul a fost atât de puternic încât pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei zile. Două aeronave C-27 J Spartan, din dotarea Forțelor Aeriene Române, au fost configurate pentru misiuni de stingere.
Totul a plecat de la un incendiu masiv de vegetație uscată care s-a întins pe sute de hectare de teren. Direcția Silvică va urma să extragă arborii carbonizați și să încerce în loc să planteze o nouă pădure de pini.
Iar pagubele nu se reduc doar la cele câteva zeci de hectare de pădure distrusă. Comisarii de mediu au arătat la acel moment că în urma incendiilor devastatoare care au avut loc pe Dealul Istrița, au fost afectate mai multe specii protejate de mamifere și insecte, dovedind astfel amploarea dezastrului ecologic.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ