A ÎNCEPUT BAC-UL DE TOAMNĂ

0
58

Câteva sute de absolvenţi de liceu au susţinut, luni prima probă a celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat. Sunt tineri care nu au promovat Bac-ul în prima sesiune ori nu l-au putut susţine din diverse motive. Lor li se adaugă şi absolvenţi din promoţiile anterioare care nu au luat examenul până acum.
Proba la Limba română a fost prima pe care au susţinut-o absolvenţii de liceu ai promoţiei de anul acesta, dar şi din cele anterioare. Bacalaureatul de toamnă, cum mai este numită sesiunea august-septembrie, s-a desfăşurat în centre de examen din Buzău, Râmnicu Sărat şi Pătârlagele şi nu au fost înregistrate evenimente.
Subiectele par să nu le fi pus probleme deosebite candidaţilor. Mulţi dintre ei au spus, la ieşirea din sălile de examen, că au mari speranţe că vor promova, chiar dacă nu unii recunosc că nu s-au străduit prea mult cu învăţatul.
Pe 22 august este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ