A început campania de vaccinare anti-covid,la Buzău. Aceasta a debutat luni dimineaţă, iar prima persoană care a fost vaccinată a fost medicul Bogdan Micu, șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență. După el a urmat primul medic buzoian infectat cu SARS-CoV-2. La nivelul județului Buzău au ajuns aproape 1 000 de doze de vaccin anti-Covid. Acestea sunt destinate personalului medical.
Șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, medicul Bogdan Micu, s-a vaccinat la centrul amenajat în incinta Ambulatoriului din Spitalul Județean. El aștepta încă de la începutul pandemiei acest moment, considerând că vaccinarea este cea mai bună soluție. Fiind șeful șecției de Boli Infecțioase, doctorul Micu a avut ocazia să întâlnească sute de bolnavi cu Covid-19, unii, cazuri foarte grave, printre care și colegi de-ai săi. Severitatea acestor cazuri l-a determinat să se vaccineze.
Iulian Coliof, tot un cadru medical, este cea de-a doua persoană care a primit vaccin în județul Buzău. În martie anul trecut, la începutul pandemiei, doctorul a fost internat la Boli Infecțioase după ce a contactat virusul. Acesta susține ca are încredere în tehnologia folosită pentru producerea vaccinului.
Aproximativ 400 de angajaţi din Spitalul Județean s-au înscris pentru campania de vaccinare. Multe cadre medicale vor să vadă reacția colegilor la acest vaccin, apoi își vor da acordul de a fi vaccinați, susține mamagerul Spitalului Județean Buzău. Din primul lot de vaccinuri, mai mult de jumătate au fost distribuite spitalelor de la Râmnicu Sărat, Săpoca, Smeeni și Nehoiu. Deși Spitalul de la Râmnicu Sărat este unitate COVID, a primit doar 100 de doze.
Vaccinarea împotriva COVID-19 se va realiza în trei etape:
– Etapa 1: Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănatatii și social–sistem public și privat.
– Etapa 2: Include populatia cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.
– Etapa 3: Include populația generală.
Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea