A ÎNCEPUT LICITAŢIA  

0
74

Procesul de reabilitare a Spitalului Brătianu a intrat în linie dreaptă. În această perioadă se desfăşoară procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi construcţia clădirii care va căpăta o nouă destinaţie şi va găzdui un centru muzeal.

Conducerea Consiliului Judeţean Buzău a anunţat că au fost demarate procedurile de licitaţie pentru desemnarea firmei care va executa lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital Brătianu. Finanţarea pentru transformarea obiectivului într-un centru muzeal este asigurată din fonduri europene, printr-un proiect în valoare de aproximativ 4 milioane de euro.

Lansarea oficială a proiectului de restaurare si transformare a fostului spital I.C. Brătianu, în centru  muzeal a avut loc la sfârşitul lunii trecute. Reprezentanții Consiliului Județean Buzău preconizează ca odată ce licitațiile se vor încheia, iar constructorul care va realiza acest proiect va fi desemnat, lucrările pentru înfiinţarea Centrului muzeal I.C.Brătianu ar urma să dureze mult mai puțin decât a fost menționat iniţial. Ei spun că, foarte probabil, la începutul anului 2018, lucrările de refacere a clădirii vor fi demarate. Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” va funcționa ca o secție exterioară a Muzeului Județean și conform Planului de marketing, numărul minim total de vizitatori a fost estimat la 8.550, la sfârșitul celor 5 ani de monitorizare a proiectului. Clădirea, monument istoric clasa B, face parte din istoria medicală a Munteniei.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ