A ÎNCEPUT RAPELUL VACCINULUI ANTI-COVID

0
26

A început administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-covid în centrele din Buzău. Cadrele medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău au primit luni doza de rapel . La nivelul unităţii medicale, s-au vaccinat până la acest moment aproximativ 600 de angajați . Primii care au primit vaccinul sunt medicii din Secția de Urgențe a spitalului.
De luni, la 21 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, a început rapelul în centrele medicate amenajate la nivelul județului Buzău. La centrul de la Spitalul Județean , printre primii care au fost vaccinați cu dozele de rapel a fost Șeful Secției UPU, doctorul Adrian Zoican.
Deși susține că au apărut câteva reacții advese ușoare, medicul a ales să primească și cea de-a doua doză. Odată cu acestă doză va crește cantitatea de anticorpi, iar corpul va fi mult mai protejat.
Printre cei care au primit a doua doză se află și doctorul Bogdan Micu , Șeful Secției de Boli Infecțioase. Acesta este primul buzoian care a fost vaccinat anti-covid la nivelul județului Buzău. Aproape jumătate din cadrele medicale din spital au acceptat să se vaccineze cu serul anti-covid.
Doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19 este asigurată pentru toate persoanele care au făcut prima doză. De la începutul campaniei de vaccinate , în data de 4 ianuarie, peste 5000 de buzoieni au ales să se imunizeze.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ