A ÎNCEPUT VACCINAREA CADRELOR DIDACTICE

0
20

A început vaccinarea anti Covid 19 a angajaților din educația buzoiană. Încă de la prima oră a dimineții profesorii s-au prezentat centrul de vaccinare din cadrul Casei Corpului Didactic. Astăzi, au fost programate aproximativ 100 de cadre didactice care s-au vaccinat cu serul de la AstraZeneca, dedicatpersoanelor în vârstă de până în 55 de ani. De săptămâna viitoare va intra în circuit și vaccinul de la Pfizer.
După ce au tot fost amânați la vaccinare de nenumărate ori, dascălii buzoieni au, începând de azi, un loc unde se pot imuniza. Zilnic, de luni până vineri, la centrul nou înfiinţat de la Casa Corpului Didactic, profesorii şi personalul auxiliar care lucrează în sistemul de învățământ pot fi vaccinaţi. Joi, în prima zi de funcţionare a centrului, s-au programat 120 de cadre didactice care au optat pentru vaccinarea anti-Covid19, urmând ca în zilele următoare să fie vaccinate restul persoanelor înscrise pe liste. Joi și vineri va fi administrat vaccinul AstraZeneca, iar începând de marți va fi disponibil şi serul Pfizer, vaccin dedicat și celor cu vârsta peste 55 de ani.
Două echipe de medici școlari asigură un flux de vaccinare destinat exclusiv personalului din unitățile școlare din Buzău.
Directorul Casei Corpului Didactic susține că sala a fost amenajată într-un timp record, dar cu o echipă unită a reușit să amenajeze spațiul in așa fel încât să respecte toate cerințele impuse de autorități.
Până la orele prânzului, în jur de 25 de cadre didactice au fost vaccinate, iar pentru vineri sunt așteptate la acest centru, în jur de 70 de persoane. Georgiana, învățătoare din Lunca, este unul dintre dascălii care au decis să se vaccineze .
La acest moment peste o mie de angajați din educația buzoiană și au arătat dorința de a se vaccina anti Covid19.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ