A PLOUAT CU PIATRĂ

0
59

Invazie de insecte din cauza precipitaţiilor
Vremea din ultima periodă a venit la pachet cu o invazie de insecte și ploi cu piatră. Reprezentanții Direcției Agricole Buzău au declarat că producția la grâu ar putea fi afectată dacă nu sunt aplicate în acest moment anumite tratamente sanitare.
Duminică a plouat cu piatră la Săhăteni. În jurul după-amiezii cerul a fost acoperit cu nori grei de apă, iar ploaia s-a năpustit asupra comunei. Cei mai afectați au fost pomii frcutiferi, în schimb celelalte culturi agricole au fost ferite de prăpăd.
Reprezentanții Direcției Agricole Buzău sunt de părere că ploaia din ultima perioadă a adus un aport semnificativ de apă în sol, în schimb există și un revers al medaliei. Căldura și umiditatea au dat naștere unor invazii de insecte care ar putea dăuna principalelor culturi agricole din județ.
Primăvara anului 2021 a fost una dintre cele mai friguroase din ultimii zeci de ani, cu ploi frecvente, în schimb specialiștii sunt de părere că suprafețele agricole nu vor fi afectate dacă în următoarea perioadă vremea se va îndrepta.

reporter – Florin Zafiu
operator video – Robert Oprea
Sursa imagini – Emilian Poenaru Facebok

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ