ABANDON LA TITULARIZARE

0
168

A venit rîndul profesorilor să aibă emoţii. După ce elevii au scăpat de grija examenelor, astăzi a venit rândul celor care doresc un post de titular la catedră, să se aşeze în bănci. Peste 400 de candidaţi s-au înscris la concursul de titularizare în învăţământ însă unii au renunţat să susţină proba scrisă, iar alţii s-au retras în timpul examenului.
Emoţiile i-au copleşit de mai mulţi candidaţi la examenul de titularizare în învăţământ, astfel că unii dintre cei înscrişi la proba scrisă ce a avut loc astăzi, nu s-au prezentat, la centrele de examinare de la Şcoala nr. 7 şi de la Liceul Grigore Moisil. Alţii, nesiguri pe ei, s-au retras în timpul concursului. Cu puţin timp înainte de expirarea timpului pentru rezolvarea subiectelor, 53 de candidaţi părăsiseră sălile.
Cele mai multe posturi sunt în mediul rural, potrivit Inspectoratului Şcolar, iar cei mai mulţi candidaţi, în jur de 200, s-au înscris pentru a ocupa catedrele vacante de Limba română, pe perioadă nedeterminată. Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Rezultatele finale se afişează în data de 24 iulie. Pentru titularizare, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia la clasă în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ