Abandonul școlar, mână în mână cu sărăcia

0
34

170.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu din municipiul Buzău
29 de școli din județul Buzău vor beneficia de finanțare pentru a-i determina pe elevi să nu renunțe la cursuri. Una dintre instituțiile eligibile este Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu din municipiul Buzău. Unii dintre copii nu au îmbrăcăminte, încălțăminte, uneori nici hrană motiv pentru care nu este de mirare că o bună parte dintre familiile lor renunță să-i mai trimită la școală.
29 de instituții de învățământ din județul nostru sunt eligibile în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, printre ele numărându-se și Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu din municipiul Buzău. Potrivit conducerii școlii, există un risc de abandom școlar ridicat mai ales în rândul elevilor din clasele a V-a și a VIII-a.
În total 200 de elevi vor beneficia de programul guvernamental. Pentru a-și atinge scopul, conducerea insituției va organiza întâlniri cu părinții copiiilor aflați în zona de risc dar și cu elevi care nu au abandonat școala, ajunând să ocupe poziții importante în diverse companii și instituții pentru a le demonstra că orice lucru este posibil atunci când îți dorești.
1.391 de unități de învățământ din România vor beneficia de finanțare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Deși inițial erau prevăzute fonduri pentru 750 de unități de învățământ în prima fază a programului, Ministerul Educației a decis să selecteze toate proiectele care îndeplinesc condițiile de finanțare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ