Absolvenți în România, muncitori în Europa

0
22

“Bacalaureatul nu interesează pe occidental”
Din ce în ce mai mulți tineri iau calea occidentului, imediat ce termină cursurile unui liceu. În dese rânduri, nici măcar diploma de Bacalaureat nu mai interesează, absolvenții plecând la muncă în străinătate unde câștigă de cele mai multe ori un salariu cu mult mai mare față de cel din țară. Este de ajuns diploma de liceu, spun reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău pentru a ocupa un post în țări precum Germania, Marea Britanie sau Spania.
Pandemia nu a însemnat finalul exodului de tineri în străinătate. Ba din contra. Din ce în ce mai mulți absolvenți au ales să plece la muncă în afara țării pe deoparte pentru un trai mai mult, pe de altă parte în scopul de a se alătura celorlalți membri ai familiei plecați deja de ani buni.
O parte dintre absolvenți nici măcar nu își mai doresc diploma de Bacalaureat. Este de ajuns dovada că au terminat cursurile unui liceu pentru a se încadra în muncă.
La acest moment sunt disponibile pentru buzoieni 308 locuri de muncă în străinătate, cele mai multe în construcții, industrie alimentară, comerț dar și în industria sticlei sau lucrători în farmacii.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ