ACCES RESTRICŢIONAT LA URGENŢE

0
45

Regulament de ordine interioară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Însoţitorilor pacienţilor li se va putea interzice accesul în secţie. Astfel vor fi evitate şi conflictele violente de genul celor înregistrate recent în unitatea medicală. Ideea introducerii unui regulament strict privind accesul la UPU aparţine conducerii Consiliului Judeţean, care a purtat deja discuţii pe acest subiect cu reprezentanţii spitalului.
Reguli stricte privind accesul în Unitatea de Primiri Urgenţe, asta doreşte conducerea Consiliului Judeţean, pentru a fi evitate conflictele tot mai des apărute în secţia spitalului. În acest sens se doreşte elaborarea şi aplicarea unui regulament de ordine interioară în bază căruia pacienţii să fie preluaţi de personalul medical, fără să mai fie însoţiţi de rude sau prieteni. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat la TV Buzău că a purtat a discutat subiectul cu cei din conducerea spitalului.
Reamintim că, săptămâna trecută sala de aşteptare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean a fost cena unui episod violent. Personalul medical şi pacienţii au fost evacuați din secție, după ce o femeie a pulverizat pe holuri o doză întreagă de spray iritant-lacrimogen. Gestul acesteia a fost o reacţie la lovitura primită de la un bărbat, cu care se afla în conflict din cauza copiilor. Personalul şi pacienţii au reintrat în UPU după 20 de minute.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ