ACCIDENT GRAV, SIMULAT LA POŞTA CÂLNĂU

0
112

Grav accident pe raza localităţii Poşta Câlnău, cu 7 persoane rănite. Este scenariul unui exerciţiu de amploare desfăşurat miercuri dimineaţă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău pe Drumul Naţional E 85, la care au participat forţe impresionante de intervenţie. În cadrul exerciţiului a fost activat Planul roşu de intervenţie, la nivel judeţean.
15 echipaje de poliţie, ambulanţă şi de la Inspectoratul de Urgenţă au sosit dimineaţă, în jurul orei 11, la Poşta Câlnău, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112. prin care a fost anunţată producerea unui grav accident rutier. În realitate a fost vorba doar despre un exerciţiu, iar cel care a sunat la 112 a fost un poliţist local de la Poşta Câlnău. La faţa locului se aflau deja câţiva reprezentanţi ai ISU ce au avut sarcina să monitorizeze desfăşurarea intervenţiei.
Imediat, în zona indicată au început să apară echipaje de poliţie, aflate în apropiere, urmate de ambulanţe şi de echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Conform scenariului, în accident au fost rănite 7 persoane .
Desfăşurarea de forţe de pe drumul european i-a speriat pe unii dintre participanţii la trafic, mai ales că a fost vorba despre cea mai periculoasă şosea din ţară, unde, frecvent au loc evenimente grave. Crezând că este un accident real, câţiva binevoitori, au oprit şi s-au oferit să ajute.
Răniţii au primit imediat îngrijiri medicale, iar cei rămaşi încarceraţi, au fost scoşi dintre fiarele maşinilor de salvatorii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Tot conform scenariului, victimele au primit asistenţă într-un cort instalat în imediata apropiere, ulterior fiind transportaţi cu ambulanţele la spital.
În cadrul exerciţiului a fost activat Planul roşu de intervenţii la nivel judeţean, iar pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului după producerea accidentului.
Exerciţiul a avut drept scop antrenarea structurilor specializate de intervenție în cazul producerii unui astfel de eveniment, precum și verificarea modului de răspuns al tuturor instituţiilor cu atribuţiuni în mamagenetul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului.

Laurențiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ