Accident mortal pe DN1B la Lipia! O altă victimă scoasă dintr-un autoturism în ultimul moment

0
288

Un accident teribil s-a petrecut în această dimineață pe DN1B la cîteva sute de metri depărtare de intersecția cu drumul care duce spre localitatea buzoiană Lipia. Șoferul unui autoturism Lexus, în care se mai afla un pasager, nu s-a asigurat în timpul depășirii unei autoutilitare moment în care a fost surprins pe contrasens de un tir care circula dinspre Ploiești către Buzău. În urma impactului mașina a luat foc. Șoferul a decedat iar cealaltă victimă a fost scoasă din flăcări de pasagerii autoutilitarei implicate în același eveniment rutier.
Un grav accident de circulație s-a petrecut în zorii zilei pe drumul dintre Buzău și Ploiești, la scurtă distanță de intersecția cu localitatea Lipia. Șoferul unui autoturism Lexus în vîrstă de aproximativ 40 de ani s-a angajat în depășirea unei autoutilitare. Nu a apreciat distanța corect față de tirul care se apropia din sens opus iar din pricina vitezei nu a reușit să mai redreseze autovehicolul. În acel moment a lovit în lateral autoutilitara pe care tocmai o depășea și apoi s-a izbit în tir. Impactul a fost atît de puternic încît mașina a sărit peste un copac aflat pe marginea drumului și s-a răsturnat în afara părții carosabile unde a luat foc. Pasagerii din autoutilitara lovită au reușit să scoată un bărbat din mașina răsturnată, nu și pe șofer, din cauza flăcărilor mult prea puternice.
Șoferul tirului a scăpat doar cu o sperietură zdravănă. În fața camerelor de luat vederi acesta a refuzat să ofere detalii despre momentul accidentului în schimb colegul său a precizat că se află în stare de șoc.
La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale pompierilor pentru a stinge flăcările care au cuprins autoturismul.
Polițiștii rutieri au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs evenimentul rutier.
Pentru mai bine de o oră și jumătate circulația pe DN1B a fost întreruptă pe ambele sensuri. Șoferul decedat în vîrstă de 37 de ani a fost identificat la locul accidentului de mai mulți martori. Se pare că ar fi vorba despre Ionuț Cristian, inginer în petrol și gaze, proprietarul unor pensiuni în stațiunea Sărata Monteoru.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ