ACCIDENTE DE MUNCĂ ÎN SCĂDERE

0
72

O situatie a Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău arată că de la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate 92 de accidente de muncă. Față de perioada similară a anului trecut, numărul de incidente de acest fel a scăzut cu 4. Cele mai multe cazuri de accidente de munca sunt legate de incapacitate de munca temporara.

Potrivit unui raport pe trimestrul I din 2017, prezentat la nivel national pe Inspectia Muncii, numarul accidentelor de munca este de peste 870, din care mortale au fost inregistrate 17. La nivelul judetului Buzau, inspectorii de munca au intocmit peste 90 de dosare privind incidentele ce s-au produs la locul de munca al victimelor. Dintre acestea, 47 au fost cu incapacitate temporara de munca. Douasprezece evenimente au fost cercetate de inspectorii ITM Buzau. 6 accidente s-au produs in afara muncii, mai exact persoanele au decedat ca urmare a unor boli patologice.

Inspectorii de munca mai au de finalizat un dosar privind un accident mortal în Germania, acolo unde doi angajați ai unei firme buzoiene au murit striviti de bratul unei macarale, în momentul in care turnau o placa de beton.

Potrivit aceluiași raport pe trimestrul I din 2017, prezentat la nivel national pe Inspectia Muncii, totalul accidentelor colective a fost de 3, dintre care unul s-a produs în judetul Buzau.

Ultimele accidente mortale la care inspectorii ITM Buzău inca nu au inchis dosarele sunt cele din luna august și septembrie. Este vorba despre un angajat al societății Electrica ce a murit electrocutat in timp ce lucra la un transformnator, si angajatul unei firme de paza si protective care în timp ce se deplasa la o interventie, masina sa a fost implicata intr-un teribil accident rutier in urma caruia acesta a murit carbonizat. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ