Activististul buzoian, nemulțumit de sentința magistraților

0
22

Se gândește dacă va renunța sau nu la activitatea pe care o desfășoară
Robert Gabriel Nițu, activistul buzoian agresat anul trecut de mai mulți indivizi după ce i-a filmat comercializând ilegal păsări pe marginea unui drum din județ s-a declarat nemulțumit de decizia magistraților. Inculpații au primit închisoare cu suspendare și obligația de a-i plăti victimei 2000 de euro cu titlul de daune materiale. Buzoianul a precizat că în aceste condiții se gândește dacă va mai continua sau nu activitatea civică, în situația în care pentru agresiuni atât de grave justiția a fost blândă cu cei vinovați.
Curtea de Apel Ploiești a respins apelul făcut de Robert Gabriel Nițu, activistul buzoian agresat pe Valea Slănicului. Inculpații au primit închisoare cu suspendare și obligația de a-i plăti daune morale de 2000 de euro. O decizie injustă, consideră buzoianul având în vedere agresiunile l-a care a fost supus.
Buzoianul se gândește acum dacă va mai continua sau nu activitatea care l-a făcut celebru având în vedere faptul că din punctual său de vedere pedeapsa a fost mică ccea ce ar putea determina ca și alți indivizi să îi pericliteze viața la fel cum au făcut-o cei de pe Valea Slănicului.
Anul trecut buzoianul a încercat să surprindă mai mulți indivizi ce vindeau pui de păsări vii în contextul în care, din pricina gripei aviare, era interzis. Bărbatul a fost urmărit în trafic de mai mulți bărbați din comunele Săpoca și Cernătești, blocat și apoi agresat.
Bărbatul a cerut sprijin poliției iar la fața locului a ajuns un echipaj. Agresorii nu au ținut cont de prezența poliției iar la un moment dat unul dintre ei a sărit pe capota mașinii trecând pe lângă oamenii legii.
În cele din urmă la fața locului au ajuns și mascații care i-au încătușat pe agresori.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ