ACUZAȚII DIN PARTEA FAMILIEI

0
185

Familia femeii decedate după ce a consumat ciuperci otrăvite spune că a murit cu zile. Fiica acesteia este convinsă că medicii de la Spitalul din Nehoiu nu i-au administrat tratamentul corespunzator în astfel de cazuri, ba mai mult, chiar au lăasat-o să plece acasă ca, mai târziu, femeia să se simtă iarăși rău. În plus, membrii familiei infirmă acuzațiile la adresa soțului, care ar fi cules ciupercile din pădure și le-ar fi adus acasă pentru gătit.
După ce Direcția de Sănătate Publică a făcut public cazul unei femei din Pătârlagele care a decedat după ce a consumat ciuperci otrăvite, membrii familiei acesteia s-au sesizat și acuză personalul medical de la Spitalul Orășenesc Nehoiu că nu au acordat îngrijire medicală corespunzătoare. Fiica femeii, Alina Cernat, spune că mama sa a fost tratată de indigestie, chiar dacă a declarat încă de la prezentare că a consumat ciuperci otrăvite.
” Ati pus asistenta sa imi dea niste documente sa le semnez pe care le-a acoperea cu palma si imi spunea ca sunt niste formalitati asa, doar ca sa scapati de noi de acolo si sa nu raspundeti daca moare mama mea, niciun medic n-a venit sa vada cazul nostru si sa ne trimita la un spital care are sectie de toxicologie, nu de infectioase, ca nu era caz de infectioase, recunoasteti ca nu ati vrut macar sa o internati, nu ati coborat ore intregi sa o vedeti, miercuri la ora 15 eram la spital si a fost transportata la Buzău la ora 20, in timpul asta a zacut la urgente pentru ca ati fost chemat si nu ati vrut sa veniti sa o vedeti, nici marti nu a consultat-o un medic cand am adus-o de urgenta in primele ore cu simptome de otravire, iar miercuri dimineata ati lasat-o sa plece cu doua pastile in mana, pe care le-a recomandat asistenta ca sa opreasca diareea. Ma intreb, ce veti face si cu alte cazuri care vin si zac pe acolo, desi spitalele au fost informate inca de ceva timp despre otravirea cu ciuperci, iar la Nehoiu esti tratat superficial, apoi dupa ore intregi esti transferat la un spital care nu are medic in clipa aceea pentru cazul tau, ti se face EKG ca sa te “salveze”, iar copilul tau cand realizeaza ca se pierde timp, fuge cu tine in brate la salvatorii de la Floreasca, unde toti depun eforturi grozave sa repare lipsa dumneavoastra de implicare si a celor care au tratat inadecvat un om, despre care le-am comunicat din prima clipa in cand am intrat in camera de urgenta: MAMA A MANCAT CIUPERCI OTRAVITOARE, CE SA FACEM? Raspunsul a fost: Punem perfuzie pentru hidratare si ceva sa oprim voma….apoi la cateva minute am primit instructiuni de la asistenta ca “de maine poate manca un covrig sau paine coapta, sa bea ceai de menta si sa nu consume rosie, sa nu mearga la toaletă fara insotitor”, eram acolo la capul mamei mele. Desi am plecat si am lasat- o in grija celor din spital , mama mi-a povestit miercuri cand a ajuns acasa, cum a mers toata noaptea la baie si a eliminat fara incetare scaune apoase, ca nu a consultat-o medic si s-a decis sa vina acasa” (SURSA: ALINA CERNAT, FIICA FEMEII DECEDATE)
Membrii familiei sunt revoltați de afirmațiile medicilor care au spus că ciupercile au fost adunate și aduse acasă chiar de soțul femeii. Fiica victimei spune că bureții au fost primiți de la o cunoștință, care a consumat la rândul său, însă nu a avut probleme de sănătate.
”Nu tata i-a adus ciupercile! Aveam nevoie si de “atac “la persoana tatalui meu nevinovat, de EKG la UPU Buzau, ca sa scape mama vie, de niste ore inventate, un sir de aberatii????O sa intelegeti dragi “hiene” vreodata ce simti cand esti fortata sa iti parasesti singurul copil, imbuibata de ser si glucoza si cu un EKG in buzunar, cu sangele care se intoarce in furtunul de la perfuzii, cu buzele albe de otrava, cu pieptul vanat dupa un sir de resuscitari, intubata si rastignita cu bratele pline de hematoame! (SURSA: ALINA CERNAT, FIICA FEMEII DECEDATE)
Femeia decedată urmează să fie adusă la Pătârlagele miercuri, iar joi va fi condusă pe ultimul drum. Soțul și fiica acesteia sunt deciși să nu lase situația așa și își vor căuta dreptatea chiar în justiție pentru că sunt de opinie că femeia a murit cu zile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ