ACUZAŢII GRAVE DUPĂ MOARTEA UNUI BEBELUŞ

0
317

Ce poate fi mai frumos pentru părinți, decât nașterea unui copil, mult așteptat. Dar, cât de mare să fie durerea pentru viitoarea mămică ce a purtat nouă luni un suflet în pântec, când primește vestea că bebelușul s-a născut mort. Este povestea adevărată a unor tineri părinți din Cislău, care acum câteva zile așteptau cu nerăbdare să li se nască fiul. Aceștia susţin că bebeluşul s-a născut viu şi nu acceaptă situaţia, având în vedere că sarcina a decurs normal.
Rudele tinerei mămici, în vârstă de doar 17 ani, sunt revoltate și nu își explică cum se poate întâmpla ca după nouă luni, în care sarcina a evoluat perfect, să primească vestea că bebeluşul este mort. Marți, în jurul orei două noaptea, femeii, însărcinată în nouă luni, i-a venit sorocul. Viitorul tată a sunat la ambulanță, care a dus gravida la spitalul din Nehoiu. Aici a stat până la ora opt dimineața , moment în care a fost trimisă cu o ambulanță la Maternitatea din Buzău. Tânăra a născut, după cum spune ea, un copil pe care l-a auzit plângând. La o oră, totul a luat o întorsătură nefastă. Părinţii au primit vestea că pruncul lor a fost născut mort. Cu capul prins între palme și privirea pierdută în pământ, tatăl copilului stă în fața Maternității și dorește o explicație de la cadrele medicale, care întârzie să vină, după cum spune el.
Singura hârtie pe care a primit-o este un certificat medical constatator al decesului, primit de la maternitatea din Buzău. Tânărul tătic nu acceptă sub nici o formă faptul că fiul lui s-a născut mort și este decis să meargă până în pânzele albe pentru a descoperi care este adevărul.
Mai grav este faptul că viitoarea mămică susține că a auzit glasul fiului lor, în momentul în care a născut.
Cu o săptămână înainte de a naște, la ultimul control, i s-a spus că sarcina decurgea perfect.
De asemenea, soacra tinerei mămici, sub tutela căruia se află, fiind minoră, susține că va lupta pentru a se face dreptate .
La polul opus, cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean susțin că mămica a fost adusă la Maternitatea din Buzău, de la Spitalul din Nehoiu, cu bebelușul decedat în pântec.
Reporterii Tv Buzău au încercat să obțină un punct de vedere şi de la Nehoiu, pentru a afla care era starea mamei şi a fătului, în momentul în care s-a decis transferul la Buzău. Contactaţi telefonic, eprezentanţii spitalului s-au eschivat, însă, şi nimeni nu a oferit vreo explicaţie.
Așadar, de câteva zile rudele tinerei mămici așteaptă un răspuns clar, dar sunt plimbați între spital și morgă, și nici măcar nu își pot vedea pruncul. Aceștia au depus și o plângere la poliție și vor angaja un avocat.

Sîrbescu Iuliana /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ