Acuze împotriva Prefecturii

0
9

Ședințele online..presiuni asupra autonomiei administrațiilor locale
Tensiuni în consiliile locale după ce Prefectura a solicitat primăriilor din județul Buzău, prin intermediul unei circulare, transmisia online a ședințelor. Unul dintre consilierii locali ai comunei Padina a declarat că viceprimarul se opune unei astfel de măsuri considerând-o drept o presiune a Prefecturii.
Prefectura a transmis primăriilor din județ o circulară prin care solicită ca toate ședințele consiliilor locale să fie transmise online, spre o mai bună transparență. O bună parte dintre primari au reacționat precizând că sunt de acord cu propunerea, în schimb nu au cum să o pună deocamdată în practică. În unele zone nu există internet sau semnalul este slab, nu există o infrastructură informatică și nici bani pentru astfel de investiţii. Alții spun că există o teamă în ceea ce privește transmiterea online a ședințelor.
Consilierul local al comunei Padina mai adaugă că această temere este văzută spre exemplu de către viceprimar ca o presiune a Prefecturii.
Contactat telefonic, viceprimarul comunei Padina nu a dorit să comenteze pe marginea subiectului în schimb a lăsat să se înțeleagă că nu este de acord cu propunera Prefecturii de transmitere online a ședințelor.
Mai bine de jumătate dintre primării nu publică hotătârile adoptate în consiliile locale și doar două, trei transmit ședintele online, au precizat reprezentanții Prefecturii Buzău.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ