ADĂPOST PLIN

0
88

Temperaturile scăzute din ultimele nopți înregistrate în Buzău i-au făcut pe oamenii străzii să caute adăpost. Astfel, la acest moment, Centrul de Urgenţă de Zi şi de Noapte, cu o capacitate de 25 de locuri, adăpostește peste 40 de persoane. Cei mai mulți dintre rezidenți au experiența cazării și se prezintă singuri. Dintre aceștia, o singură persoană este din Iași, un bărbat de peste 50 de ani care este deja un cunoscut al centrului. Restul provin din diferite localități din județul Buzău.

Oamenii străzii sunt cazaţi în centru abia după ce sunt consultaţi medical, pentru a se preveni răspândirea unor boli cronice. Conducerea instituţiei face un apel către toţi buzoienii, ca mai ales în nopţile geroase ale iernii, să semnaleze cazurile sociale.

În cele mai multe cazuri, oamenii străzii apelează la serviciile Centrului de Urgenţă de Zi şi de Noapte doar în nopţile foarte reci pentru ca apoi să revină pe stradă. Cum suntem în prag de sărbători, instituția a pregătit pentru rezidenți un meniu bogat, specific acestei perioade.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ