Adelin Petrișor-cetățean de onoare al municipiului Buzău

0
25

30 de ani în slujba jurnalismului
Adelin Petrișor a primit titlul de “Cetățean de onoare al municipiului Buzău”, fiind primul jurnalist de război care a ajuns în puncte fierbinți din întreaga lume. Prezent în orașul său natal, Adelin Petrișor a vorbit în fața publicului despre meseria pe care o îmbrățișează de 30 de ani.
Buzoianul Adelin Petrișor a primit titlul de “Cetățean de onoare” pentru efortul său depus în sjulba jurnalismului și a publicului din România. Adelin Petrișor este cunoscut drept fiind primul jurnalist de război care a ajuns să transmită din mijlocul unor războaie îndepărtate și violente, căzând la rândul său prizonier în timpul unei deplasări în străinătate.
Cu toate că s-a aflat de multe ori sub focul armelor, în încercarea de a împărtăși publicului informații de ultimă oră din zonele de conflict, Adelin Petrișor crede că meseria de jurnalist de război o poate face oricine atât timp cât își dorește și are puțin noroc.
Adelin Petrișor a transmis și un mesaj autorităților locale. Să dea dovadă de transparență în relația cu jurnaliștii având în vedere că recent Comisia Europeană a inclus România pe lista țărilor cu risc legat de libertatea presei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ