ADELINA, FATA CARE CÂNTĂ LA FLUIER

0
341

Are numai 9 ani și cântă la cinci intrumente muzicale printre care și fluierul. Adelina o fată drăgălașă, din Vadu Pașii, i-a uimit, cu talentul ei, pe toţi cei care au cunoscut-o. Copila compune și propiile melodii, are o voce minunată iar pe lângă toate acestea, desenează foarte frumos, un talent moștenit de la mama sa.
Adelina a descoperit pașiunea pentru instrumentele muzicale în momentul în care a fost înscrisă de părinții ei la primul ei curs la clasa de instrumente populare de la Centrul Cultural Buzău, în urmă cu trei ani, când avea numai șase anișori. Sub tutela instrucirului de instrumente musicale, maestrului Traian Popescu, Adelina a învățat să cânte la fluier, ocarina, caval, nai, pian sau orgă și ne povestește cu modestie și emoție ce simte ea când pune în mână un instrument muzical.
Fluierul este un însemn tradițional al meserie ciobanilor care își alinau dorul prin doinele cântate la acest instrument, dar pentru copilă, majoritatea timpul este dedicat studiului acestui instrument.
Deși fluierul este instrument ei preferat, poate mânui foarte bine și un caval, nai sau o orgă.
Pentru că îî plac provocările, în fiecare zi învăță melodii noi, iar seara, Adelina oferă spectacole părinților și fratelui mai mic.
Înclinațiile către arta muzicală au fost descoperite întâmplător. În urma unui reportaj văzut la tv, mama a luat decizia de a o înscrie la un curs unde avea să învete să cânte la intrumente muzicala. Încă din prima clipă, maestrul Traian Popescu a văzut talentul ei și a ajutat-o să evolueze frumos.
Cu modestie, mama spune, că a rămas uimită când profesorul i-a spus prima dată, când a vazut-o cântând, că are har, pentru că nu stie ca în familie să fi fost cineva cu înclinații spre muzică.
Tot mama ne povestește cum susținerea familie contează foarte mult.
Pe lângă înclinațiile artistice muzicale Adelina desenează foarte frumos, cu un talent moștenit de la mama sa.
Fluierul rămâne cel mai iubit instrument, spune Adelina. Profesia pe care dorește să o urmeze este aceea de educatoare, dar nu renunță la pasiunea. Își dorește să își învețe proprii elevi arta instrumentelor, ducând mai departe, astfel, tradițiile strămosești.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ