Adio cu păcăleala în piețe

0
132

Comerciantii care vând fructe, legume si zarzavaturi nu mai au voie să utilizeze cifre de dimensiuni diferite în compunerea pretului. Faptul că pietarii au introdus “zecimala psihologică” 99 în coadă cu un font mult mai mic fată de cifra din fată a avut darul de a induce în eroare consumatorii. Nu putini sunt cei care au cumpărat un kilogram de rosii crezând că plătesc 2 lei iar la final li s-a spus că de fapt costă 2,99 adică 3 lei. Conducerea S.C.Piețe, Tîrguri si Oboare a introdus un format unic de pret iar cei care nu se conformează riscă amenzi sau mai rău rezilierea contractelor. De respectarea legii de va ocupa si Protectia Consumatorilor.

Sătulă de reclamații și scandaluri, conducerea S.C.Piețe, Tîrguri și Oboare introduce un format unic al prețurilor în toate piețele din municipiul Buzău. Asta pentru că o bună parte dintre comercianți și-au făcut obiceiul de a folosi în compunerea prețului zecimala 99 scrisă cu caractere mici și de multe ori greu lizibilă. Prin urmare o bucurie pentru piețari devine un ghinion pentru compărător care, nevăzînd prețul în integralitate, cumpără un produs iar la final plătește mai mult decît se aștepta. Astfel începînd din această săptămînă se introduce un format unic al prețului în care cifrele au aceeași mărime. Cine nu se conformează riscă rezilierea contractului, amenință șeful de la Piețe.

 

Protecția Consumatorilor este una dintre instituțiile care au desfășurat controale vizavi de respectarea legii în materie de afișare a prețurilor însă de fiecare dată comercianții s-au conformat doar pentru cîteva ore iar apoi au revenit la vechile obiceiuri. Mulți dintre ei își părăseau tarabele pentru a nu fi sancționați dar cu toate acestea controalele vor continua. Mai mult decît atît piețarii vor avea obligația de a depozita mărfurile doar în spate astfel încît să se poată citi numărul de pe tarabă.

Prețul va arăta la fel pentru fiecare comerciant indiferent de locul în care acesta își desfășoară activitatea.

Nu puține sunt reclamațiile care ajung la autorități referitoare la etichetarea pe care o folosesc comericanții în piețe cu precădere cei din Piața Centrală. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ