Afacere cu flori de tei! Direcția Silvică Buzău comercializează flori medicinale

0
1675

Directia Silvică Buzău a găsit retea a succesului pentru a se autofinanta. În afară de comercializarea masei lemnoase si a fructelor de pădure, Romsilva achizitionează si pune în vânzare flori medicinale. Si în acest an institutia a reusit să iasă pe profit in urma comercializarii florilor de tei după ce a fost organizată o licitatie la care au participat mai multi procesatori interni.
Direcția Silvică Buzău a cumpărat cu10 lei kilogramul, flori medicinale pentru a le repune ulterior în vânzare. Este o modalitate de autofinanțare iar rețeta este folosită și în cazul fructelor de pădure care sunt exportate și folosite în industria farmaceutică sau alimentară.
Pentru a obține un kilogram de floare de tei în stare uscată cei care vând Direcției Silvice planta medicinală trebuie să culeagă în jur de 4 kilograme. Față de anultrecut, în 2017 cantitatea achiziționată a fost pe jumătate. De vină a fost vremea capricioasă care fie nu a permis recoltarea fie a dăunat producției în sine.
În urma unei licitații organizate recent toată cantitatea de flori de tei a fost comercializată iar cîștigătorul a fost ales din randul mai multor societati care se ocupă cu comercializarea ceaiurilor medicinale.
De reținut faptul că florile de tei nu pot fi vândute în piețe decât in baza unei autorizatii emise de Agentia pentru Protecţia Mediului. Mă¬sura introdusă este necesară pentru a permite institutiei să împiedice recoltarea unor plante rare sau protejate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ