AGENȚII ECONOMICI CAUTĂ ELEVI PRICEPUȚI

0
90

Firmele care vor să califice tineri în diferite meserii căutate pe piața muncii au termen, până la jumătatea lunii, să trimită adrese către Inspectoratul școlar. Demersurile fac parte din planul de școlarizare pentru învățământul dual. Programul vine atât în sprijinul firmelor care găsesc tot mai greu oameni calificați, dar și în al tinerilor pentru că aceștia primesc și bonusuri materiale pe timpul școlarizării.

Inspectoratul Școlar Județean invită toți operatorii economici de pe raza județului Buzău să solicite școlarizare pentru anul școlar 2018 – 2019, în anumite meserii sau calificări pentru învățământul dual. Până pe 17 noiembrie 2017, toți cei interesați pot trimite solicitările.

Șefii învățământului buzoian spun că primele semnale venite din partea firmelor sunt pozitive. Agenții economici își doresc tineri care să se califice în meserii extrem de căutate pe piața muncii, la ora actuală.

De cealaltă parte, tinerii care vor să urmeze cursurile unei școli profesionale au și alte avantaje. Pe lângă faptul că se vor califica în mod gratuit într-o meserie, vor primi și stimulente financiare.

Formarea profesională iniţială prin învăţământul profesional cu durata de 3 ani constă în  pregătire profesională de bază într-un domeniu de formare profesională, pe parcursul primului an de învăţământ profesional și pregătire profesională generală şi de specialitate, specifică unei calificări profesionale, pe parcursul celui de-al doilea şi al treilea an de învăţământ profesional. Implementat pentru prima dată la Buzău, începând cu anul școlar 2017-2018, învățământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic, propus la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ