AGLOMERAȚIE ÎN SPITALE

0
171

Creşterea numărului de bolnavi Covid -19 a supraaglomerat secțiile
Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 face ca paturile din secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău să fie ocupate în totalitate. Nici la unitatea suport din Râmnicu Sărat , lucrurile nu stau prea bine. Aici, aproape o sută de persoane depistate pozitiv, în urma testului PCR sunt internate, dublu față de săptămâna trecută. Responsabilii de la Direcția de Sănătate Publică se tem că se va repeta situația din valul doi al pandemidemiei, când mulți bolnavi au fost tratați acasă.
De aproape două săptămâni, datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică Buzău indică o creștere a numărului de bolnavi cu Covid-19. Acest lucru se resimte cel mai mult în secţiile Spitalului Județean și Spitalul Municipal din Râmnici Sărat .
La Spitalul Județean, cele două secții dedicate bolnavilor Covid-19 sunt pline, deși au fost suplimentate paturile. La secția A.T.I. niciun pacient grav bolnav nu mai poate fi internat până nu este eliberat unul din cele 14 paturi .
Responsabilii de la Direcția de Sănătate Publică Buzău se tem că se va repeta situația din valul doi al epidemiei, când mulți bolnavi au fost tratați acasă. La Buzău, de la începutul pandemiei, s-au înregistrat aproape 1500 de cazuri. În ultimele două zile, aproximativ 80 de persoane au fost confirmate cu Covid 19.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ