Aglomerație la Taxe și Impozite

0
24

Sute de buzoieni se prezintă zilnic în fața ghișeelor pentru a scăpa de dările către stat
Așa cum se întâmplă la fiecare început de an, ghișeele direcțiilor economice din cadrul primăriilor sunt căutate de românii care doresc să își achite dările mai repede și în același timp să beneficieze de reduceri. Până în data de 31 martie au șansa de a plăti cu zece la sută mai puțin, motiv pentru care contribuabilii își grăbesc pașii spre ghișee. Au la îndemână o suită de instrumente electronice prin intermediul cărora își pot achita impozitele în schimb preferă varianta clasică așa cum se întâmplă la Buzău. Se așează la cozi și așteaptă zeci de minute până când ajung în fața unui funcționar.
În prima zi din an în care ghișeele s-au deschis pentru contribuabili în jur de 300 de persoane și-au achitat taxele și impozitele. De atunci numărul a crescut de la o zi la alta.
Direcția Economică din cadrul Primăriei Municipiului Buzău dispune de platforme online pentru plata impozitelor, ba chiar și un sediu secundar. Cu toate acestea, în general seniorii preferă să achite cu banii jos, nefiid familiarizați cu instrumentele de plată electronice.
În afară de ghișeele direcțiilor economice și platformele online, constribuabilii își mai pot achita taxele și impozitele la orice punct de lucru al Poștei Române.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ