AGLOMERAŢIE LA VACCINARE

0
119

Centrele din mediul rural, invadate de persoane din alte județe

Centrele de vaccinare din mediul rural sunt invadate de persoane care provin din alte județe sau localități . Motivul? În goana după locuri libere și obținerea unei programări, oamenii aleg să se vaccineze la orice centru care are locurti libere. Așa se face că la Centrul de vaccinare din localitatea Vernești, din cele aproape 4000 de persoane vaccinate, numai în jur de 500 sunt locuitori ai comunei.
Centrul de vaccinare din comuna Vernești s-a deschis în data de 18 ianuarie şi funcţioneză zilnic de la ora 8.00 până la ora 20. de atunci, au fost zile în care i-au călcat pragul chiar și o sută de pesoane, majoritatea venind din județe precum Constanța, Braşov sau din Capitală. Aici se folosesc vaccinurile Pfizer și Moderna.
Au fost câteva probleme cu aprovizionarea unui anumit tip de vaccin, iar câteva persoane au fost reprogramate.
Din cauza celor care s-au programat pe paltformele de vaccinare sau prin centrul de call center, multi locuitori ai comunei nu au putut primi vaccinul.
Persoanele care ajung la Centrul de vaccinare din Vernești pentru a fi imunizaţi speră că serul va fi benefic și că se va termina cât mai curând această prioadă dificilă pentru toți.
Deși se simte oboseala pe chipul cadrelor medicale care lucrează aici, acestea fac față situației și solicitărilor .

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ