AJUTOARE EUROPENE PENTRU ZONELE CALAMITATE

0
77

Comunităţile din judeţul Buzău, afectate de viituri, săptămâna trecută, ar putea primi, pe lângă ajutoarele promise de Guvern, şi sprijin financiar european. Premierul Viorica Dăncilă, care a evaluat, în teren, la începutul acestei săptămâni pagubele produse în zonele calamitate, a anunţat că a făcut deja demersuri în acest sens, pe lângă oficialii europeni.
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a promis că în şedinţa de Guvern de joi va fi aprobat proiectul prin care va fi oferit un ajutor financiar familiilor din zonele afectate de inundaţii. Totodată, premierul a adăugat că a discutat cu comisarul european Corina Creţu despre posibilitatea activării mecanismului Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene în cazul României, pentru a-i ajuta pe oamenii din zonele afectate cu alimente şi cu repararea gospodăriilor distruse de ape.
Pînă când fodurile europene vor ajunge la Buzău, Guvernul va acoperi pagubele produse de inundaţii, din surse proprii, astfel încât oamenii să beneficieze de un ajutor imediat.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ