Ajutoare financiare pentru sinistrați după inundații

0
31

Primarii îndemnați “să o ia la pas prin comună”
Un număr de 11 familii din județul Buzău vor beneficia de despăgubiri acordate de stat, în urma pagubelor cauzate de ploile și viiturile înregistrate, recent. Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a semnat anchetele sociale realizate de echipele de verificare care s-au deplasat pe teren imediat după producerea fenomenelor meteorologice din data de 21 mai, echipe care au centralizat cu maximă operativitate pagubele suferite de fiecare gospodărie în parte. Suma despăgubirilor acordate variază între 2000 lei și 10.000 lei, în funcție de gravitatea pagubelor. Alocarea financiară se va face prin intermediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială.
Pe de altă parte, prefectul județului solicită autorităților locale și întregii comunități să se implice mai mult în gestionarea și întreținerea sistemelor de scurgere a apelor, pentru ca situații ca cele înregistrate recent să nu se mai repete.
În urma precipitațiilor abundente din data de 21 mai 2023, nu mai puțin de 40 de gospodării au fost afectate în comuna Săgeata, satul Dâmbroca, iar în comuna Vadu Pașii au fost inundate 7 gospodării, dintre care 4 au suferit pagube, inclusiv în interiorul locuințelor. Probleme s-au înregistrat și în zona Râmnicu Sărat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ