Ajutor de minimis pentru lână! 1 leu/kg de lână vândută

0
140

Veste bună pentru crescătorii de ovine. Acestia vor primi sprijin financiar pentru lâna vândută. Mai exact, este vorba despre o schemă de ajutor de minimis prin care, crescătorii de ovine vor primi un leu pentru fiecare kg de lână comercializată. În acest moment, Directia Agricolă Buzău face demersuri pentru infiintarea a 5 centre de achizitie si nu exclude ca numărul acestora să crească.
Recent, Guvernul a aprobat un proiect al Ministerului Agriculturii care face referire la acordarea unui ajutor de minimis pentru lână iar banii se asigură de la bugetul de stat. Concret, crescătorii de ovine vor primi câte un leu pentru fiecare kilogram de lână vândută. Termenul limită de depunere a cererilor este 26 august.
Conducerea Direcției Agricole spune că a demarat deja demersurile necesare pentru înființarea a cinci centre de colectare a lânii în județul Buzău. Acestea vor fi de mare ajutor în special pentru micii crescători de ovine care nu pot beneficia de ajutorul de minimis în lipsa documentelor care să facă dovada vânzării. Practic, de la aceste centre, micii crescători vor putea primi facturile care atestă vânzarea
Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui crescător de ovine nu poate depăși suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare.

Rep. Simona Potîrniche

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ