AJUTOR DE SUFLET PENTRU BOLNAVII DIN SPITAL

0
44

Preotul îmbracă zilnic echipamentul de protecţie
La Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, distanţa dintre viaţă şi moarte este atât de mică încât unii dintre pacienți încetează să mai spere în vindecare. Mulți alții, în schimb, îşi pun nădejdea în priceperea medicilor, dar şi în ajutorul lui Dumnezeu. Alături le este, în momentele grele, de deznădejde, preotul care slujeşte la capela spitalului.
Ultimul an a fost marcat de pandemia de coronavirus, iar această situație l-a determinat pe preotul Iulian Raicovici, părintele care slujeşte la Capela cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sfântul Ierarh Nectarie” din cadrul spitalului să-și facă datoria pe plan duhovnicesc în condiții deosebite. Părintele Iulian Raicovici a vorbit, în cadrul unui interviu, despre experienţa pe care o trăieşte, zi de zi, alături de pacienţii din secţia A.T.I. a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
În pandemie, preotul spitalului vede zilnic imagini dramatice se confruntă cu deznădejdea pacienţilor.
În cadrul spitalului misiunea preotului este una deosebit de importantă iar ajutorul pe care îl oferă pacienților este de nepreţuit. Preotul, prin harul său aduce mângâiere, alinare, sprijin, încredere şi speranţă acestora. Alături de corpul medical, preotul are un rol semnificativ în procesul de vindecare al bolnavilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ