AJUTOR PENTRU TINERII CARE PĂRĂSESC SISTEMUL DE PROTECȚIE SOCIALĂ

0
24

Tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială reprezintă unul dintre grupurile vulnerabile. Fiind privați de sprijinul familiei, copiii instituționalizați necesită o atenție specială. Pentru a veni în spijinul lor, specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, au inițiat un proiect de integrare socială finanțat cu fonduri europene. Aproape 70 de tineri din județul Buzău vor fi sprijiniți prin acest proiect.
Începutul vieții pe cont propriu este unul cu provocări și cu multe urcușuri și coborâșuri pentru orice tânăr. Cel mai greu este pentru cei care au pierdut încă de mici sprijinul familiei și sunt nevoiți, după âmplinirea vârstei de 18 ani, să lase în urmă tot ce a însemnat pentru ei „acasă” pentru mult timp. Odată cu implementarea unui proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, tinerii care părasesc sistemul, vor fi ajutați să se integreze în societate mult mai ușor.
De asemenea, prin acest proiect se face încă un pas înainte pentru schimbarea percepției asupra viitorului a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție. Aceștia vor fi ajutați să își găsească un loc de muncă, locuință și vor fi sfătuiți în planificarea vieții.
Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău vor semna proiectul în cel mai scurt timp. Potrivit legii, dacă nu-și continuă studiile, la împlinirea vârstei de 18 ani, tânărul trebuie să-și asume responsabilitățile vieții adulte. Din acest moment, obligațiile sistemului legal de ocrotire a copilului încetează. La nivelul județului Buzău, de la începutul anului, 22 de tineri au părăsit sistemul de ocrotire .

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ