ALĂTURI DE GUVERNUL TUDOSE

0
92

Situaţia de instabilitate, ce s-a creat în sânul PSD, naște reacții vehemente din partea unor lideri locali ai PSD și șefi de instituții. La Buzău, se înmulțesc vocile celor care critică această situație tensionată ce poate împiedica realizarea unor proiecte de importanță vitală pentru județ. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu face apel la responsabilitate și adăugă că interesele personale nu trebuie să primeze față de cele naționale.

La rândul său, primarul Buzăului, Constantin Toma face apel la adresa conducerii de la centru a PSD precum și a Comitetului Executiv Naţional să-și canalizeze întreaga atenție asupra intereselor țării, mai ales acum în Anul Centenarului.

Și Secretarul Executiv al Organizației Județene PSD Buzău, Viorel Holban a făcut apel mai ales către Liviu Dragnea să găsească de urgență o rezolvare a acestei crize care poate destabiliza țara.

,,Secretarul Executiv al Organizației Județene PSD Buzău, Viorel Holban face apel către domnul Președinte Dragnea și către CEX-ul PSD să gândească la rece și cu responsabilitate situația creată în partid în ultimile zile și să găsească echilibru în rezolvarea situației cât mai urgent, pentru că țara are nevoie de o guvernare stabilă ca cea actuală, condusă de domnul Mihai Tudose și de coaliția PSD-ALDE ! ” se arată în postarea pe Facebook a Organizației PSD Râmnicu Sărat.

Primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan și-a exprimat îngrijorarea față de situația actuală din sânul PSD.

,,Mă număr printre primarii, mulți la număr, cărora, acaparați total de problemele comunităților pe care le conduc, le rămâne puțin timp pentru a mai putea urmări evenimente dintr-un alt orizont decât cel local. Așa încât, în fața ultimelor întâmplări din viața publică care au așezat încă odată pe poziții beligerante oamenii aceluiași partid mă declar îngrijorat! Nu cunosc împrejurările și amănuntele care ne-au adus aici și refuz să intru în logica analiștilor politici ori a mass-media care se “hrănesc” de pe urma scandalurilor pe care tot ei le propagă. Eu nu accept ideea că astăzi conducerea partidului are alte obiective decât acelea asumate în fața românilor de a situa România acolo unde îi este locul, pe o poziție fruntașă în Europa. Nu pot, de asemenea, să nu apreciez activitatea desfășurată de Guvernul condus de premierul Mihai Tudose, ale cărui performanțe erau lăudate la finalul anului de toată lumea. Dar cel mai mult cred în buna credință și în capacitatea omului care ne-a unit în jurul său, făcând din organizația județeană Buzău una din cele mai performante din țară. Fac un apel la colegii din țară, mai ales la aceia care vor decide în forurile de conducere ale partidului viitorul nostru, să nu ne mai împartă în tabere, punându-ne astfel să ne exprimăm susținerea pentru una dintre ele. Sau dacă vor face lucrul acesta, sfidând orice logică, să știe că eu sunt alături de omul pe care îl cunosc, din motivele pe care le-am amintit mai sus, de Marcel Ciolacu. Asemenea mie gândesc și colegii mei de la Râmnicu Sărat”. Sorin Cîrjan- Primarul Municipiului Râmnicu Sărat.

Primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea susține că stabilitatea este garanția realizării proiectelor din administrația publică locală. El a adăugat că în lipsa acesteia nu se va mai putea vorbi despre performanță.

,,Chiar dacă este unul politic, Guvernul României are ca prioritate întreaga țară, cu toți cetățenii ei. Restabilirea încrederii românilor în clasa politică nu trebuie să afecteze funcționarea unui motor atât de important cum este Guvernul. Întregul aparat guvernamental este alcătuit din profesioniști, este condus de un profesionist, avem susținerea concretă și reală în ceea ce privește aprobarea și finanțarea proiectelor locale și ne dorim stabilitate, tocmai pentru a ne putea onora, la rândul nostru, promisiunile făcute cetățenilor. Fără stabilitate, nu putem vorbi despre performanță. Nu este momentul deciziilor pripite sau al jocurilor politice. PSD a dovedit maturitate decizională de fiecare dată, cu siguranță o va face și acum. Iar Guvernul trebuie să funcționeze în continuare, fără probleme. Susținem stabilitatea și continuitatea lui, fiindcă este garanția realizării proiectelor din administrația publică locală. ” – Ionuț Milea primarul orașului Nehoiu.

Deputatul buzoian Sebastian Radu spune, la rândul său, că preferințele personale nu au relevanță într-un domeniu în care este în joc unitatea țării, stabilitatea acesteia, viețile cetățenilor.

,,Guvernul trebuie evaluat din punct de vedere al performanțelor. Strict. Preferințele personale nu au relevanță într-un domeniu în care este în joc unitatea țării, stabilitatea acesteia, viețile cetățenilor. Orgoliile nu trebuie, în nicio situație, să fie mai presus de interesul național. Iar interesul național în acest moment este ca guvernarea să fie predictibilă. Să știm că ce începem acum va avea continuitate peste o săptămână, o lună, un an. De aceea, cred că atunci când dorim să implementăm un proiect și finalul acestuia să fie considerat un succes, nu schimbăm echipa împreună cu liderul său la mijlocul perioadei. Într-adevăr, dacă observăm că o parte din echipă nu performează, putem aduce ajustări echipei. Dar pentru asta este necesară consultarea tuturor. În speță, deși CexN al PSD este un organism statutar, de această dată este oportun ca activitatea în ansamblu a guvernului sau dimensiunea acestuia să fie discutate de totalitatea membrilor grupurilor parlamentare care susțin Guvernul, deoarece în mod cert ideile provenite din partea tuturor acestor parlamentari vor acoperi o arie mai mare de soluții și vor oferi o mai bună reprezentativitate a cetățenilor în ceea ce privește guvernarea. Pentru că la acest fapt se reduce totul. La reprezentarea celor care ne-au acordat votul și luarea deciziilor în numele lor. De aceea, niciunul dintre membrii coaliției de guvernare nu trebuie exclus din această consultare. Fiecare voce trebuie să se facă auzită, pentru că fiecare voce reprezintă cetățenii”.

Și deputatul Dănuț Păle și-a exprimat opinia privind acuala situație din PSD. El consideră că  unitatea și dialogul într-un partid sunt cele mai de preț bunuri pe care le are o astfel de organizație într-o societate democratică.

,,Unitatea și dialogul într-un partid sunt cele mai de preț bunuri pe care le are o astfel de organizație într-o societate democratică. Predictibilitatea, coerența și continuitatea sunt atributele esențiale ale unei guvernări. Toate acestea însumate, atunci când este vorba despre un partid aflat la guvernare, au ca rezultat proiecte benefice pentru cetățeni. Cred ca avem responsabilitatea, ca partid ales cu majoritatea voturilor românilor, să le oferim acestora un cadru politic, economic și social stabil, să nu ne punem singuri piedici atunci când ceva merge bine, să recunoaștem faptul că mai presus de orice trebuie să fie interesul cetățeanului. Iar în momentul de față, interesul cetățeanului îl reprezintă dialogul constructiv între factorii de decizie și, cel mai important, continuarea aplicării programului de guvernare, lucru pe care actualul guvern a demonstrat că îl poate realiza în mod eficient și echilibrat”.

Social-democraţii s-au reunit luni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, programată inițial pentru finalul lunii, la Iaşi, după ce, potrivit presei centrale, mai mulţi lideri au solicitat această întâlnire pentru rezolvarea disputelor din partid, care au culminat cu ruptura dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne Carmen Dan, protejata lui Liviu Dragnea. Potrivit unor surse politice, după cum scrie presa centrală, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Liviu Dragnea a discutat la el în birou cu Mihai Fifor, ministrul Apărării, cel propus să-l înlocuiască pe Mihai Tudose în funcţia de premier. De cealaltă parte, tot înainte de întrunire, la sediul Guvernului, Mihai Tudose a fost în şedinţă cu vicepremierul Marcel Ciolacu, cu ministrul Transporturilor Felix Stroe şi cu cel al Fondurilor Europene, Marius Nica. Tudose a atras alături de el mai mulți miniștri și lideri de filială. Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, cel al Turismului, Mircea Dobre, dar și ministrul Fondurilor Europene sau vicepremierul Marcel Ciolacu se poziționează în spatele premierului.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ