ALCOOLEMIE RECORD, LA VOLAN

0
1329

Record de alcoolemie, al unui şofer, consemnat de poliţişti la sfârşit de săptămână. Protagonistul este un bărbat din Pătârlagele care a fost prins, la volan, având o concentraţie alcoolică de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.Un alt şofer băut a fost reţinut pentru 24 de ore.
În weekend, poliţiştii care au acţionat pentru supravegherea şi controlul traficului rutier au întocmit şase dosare penale. Pentru depistarea şoferilor aflaţi sub influenţa alcoolului, poliţiştii au efectuat aproximativ 360 de testări cu aparatele etilotest, iar în opt situaţii a fost indicat consumul de alcool. Într-un caz a fost vorba despre un buzoian de 43 de ani care a fost oprit pentru control de un echipaj ce acţiona pe strada Frăsinet din municipiul Buzău, în ziua de 26 octombrie. La testarea alcoolscopică poliţiştii au constatat că bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă buzoianul a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pentru că în urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat că şoferul are permisul de conducere reţinut tot ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de refuz de recoltare probe biologice, buzoianul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
În aceeaşi zi, în jurul orei 20.00, un echipaj, ce acţiona pe un drum communal din localitatea Sibiciu de Sus a stabilit şi un record în ceea ce priveşte valoarea concentraţiei alcoolice. Poliţiştii au oprit pentru verificări un autovehicul ce era condus de un bărbat de 43 de ani din Pătârlagele care a avut o concentraţie alcoolică de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Alte patru dosare penale au fost întocmite după ce poliţiştii au depistat în trafic doi şoferi cărora le fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule şi alţi doi care nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ