„ALEXANDRU IOAN CUZA ȘI MICA UNIRE”, LA MUZEU

0
137

Muzeul Judeţean se află anul acesta în imposibilitate de a organiza tradiţionala “Horă a Unirii”, eveniment devenit tradiţie în ziua de 24 ianuarie când se sărbătoreşte Unirea Principatelor Române. Programul muzeului a fost adaptat condiţiilor de siguranţă sanitară, iar buzoienii sunt invitaţi să se bucure de o expoziţie organizată în cinstea acestei sărbători, dar şi să viziteze, gratuit secţiile Muzeului Judeţean.
“Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean”, eveniment dedicat sărbătorii Micii Uniri, care anul trecut a ajuns la ediția a V-a, nu poate fi reeditat în acest an, din cauza restricţiile impuse de pandemia de coronavirus. Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza va fi marcată prin activităţi adaptate condiţiilor sanitare actuale, iar buzoienii se vor putea bucura, duminică 24 ianuarie, de vizite gratuite ale expoziţiilor Muzeului Judeţean.

“Evenimentul are o importanță deosebită atât pentru că a reprezentat un prim pas în făurirea României moderne cât și pentru faptul că Buzăul a avut onoarea de a întâmpina și găzdui primul domn al Principatelor Unite, motiv pentru care specialiștii muzeului organizează, cu acest prilej, expoziția temporară „Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire”.
Contextul actual nu ne permite să ne prindem în cea mai mare Horă a Unirii jucată la Buzău, eveniment organizat în cadrul programului cultural-educativ „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean”, ajuns în 2020 la ediția a V-a, însă vă invităm să vă bucurați, în cadrul unor vizite gratuite, de expozițiile noastre”, a transmis Daniel Costache, directorul Muzeului Judeţean.

Buzoienii sunt invitaţi să viziteze Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, Muzeul Chihlimbarului Colți și Casa Memorială „Vasile Voiculescu” Pârscov. Intrarea este liberă, iar accesul este permis cu respectarea normelor sanitare actuale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ