Alfabetizare înainte de angajare

0
67

Nu este o glumă: beneficiarii venitului minim garantat “semnează cu degetul”
Agenția Județeană penttru Ocuparea Forței de Muncă Buzău anunță că la finalul lunii octombrie avea în evidențe aproximativ 8000 de șomeri, mai bine de jumătate dintre persoane fiind benefiare ale venitului minim garantat.
În urma dialogurilor pe care specialiștii în resurse umane le-au avut cu cei trăiesc doar din ajutorul de la stat a ieșit la iveală un fapt deosebit de grav. O bună parte dintre beneficiari nu știu să citească, nu știu să scrie și nici măcar să își pună o semnătură pe un document iar acest lucru, atrage atenția conducerea Agenției, nu este o glumă. Sunt multe persoane care se semnează…cu degetul.
Pentru a demonstra că nu sunt cazuri izolate, reprezentanții AJOFM Buzău au anunțat că desfășoară proiecte de alfabetizare pentru toți acești șomeri.
La acest moment, potrivit datelor statistice ale AJOFM Buzău, la nivelul județului sunt disponibile 260 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în domeniul prestări servicii, confecții-textile, construcții și amenajări interioare, relații cu clienții, comerț sau IT.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ