Alpinistul buzoian, aproape de vârful Everest

0
28

Paștele în munții Himalaya
Gabriel Băicuș, nehoianul care vrea să atingă în 24 de ore vârfurile Everest (8848 de metri) și Lhotse (8516 metri ) din munții Himalaya a petrecut Paștele în tabăra de bază a celui mai mare munte din lume. De aici mai are doar un singur punct de atins până când își va începe ascensiunea către cele două vârfuri de peste 8000 de metri.
Buzoianul care și-a propus să atingă vârful Everest și apoi Lhotse în mai puțin de 24 de ore a petrecut sărbătorile pascale alături de echipa sa în tabăra de bază la 5364 metri înălțime.
GABRIEL BĂICUȘ FACEBOOK
“Nu știu alții cum sărbătoresc de Paste, însă eu va salut din tabăra de bază a celui mai înalt vârf din lume, muntele Everest… unde am petrecut deja 2 nopți si unde ne pregătim de următorul pas in aclimatizare…: Vârful Lobuche (6119 m).
În luna septembrie a anului trecut, buzoianul a urcat pe vârful Manaslu, am 8-lea cel mai înalt vârf de peste 8000 de metri din lume. Pe viitor își propune să atingă celelalte vârfuri de peste 8000 de metri din lanțul muntos Himalaya și Karakorum.
Parcursul alpinistului poate fi urmărit în timp real pe Mapshare, o hartă GPS online pe care a pus-o la dispoziție fanilor pe pagina sa de Facebook.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ